Játszótéri biztonság

Annak érdekében, hogy a játszótéren való mulatság felhőtlen legyen, rendkívül fontos a biztonság, mely mind az üzemeltető, mind pedig a szülő felelőssége. A játszótéri játék csak akkor lehet biztonságos, ha még azelőtt meggyőződünk a játékok állapotáról és gyermekünk megfelelő ruházatáról, mielőtt a kicsi belevetné magát a kalandba.
A kisgyermekek ruháin gyakoriak a különböző funkcionális vagy díszítő zsinórok, kiálló részek, melyek zavarhatják, esetleg veszélyes helyzetekbe sodorhatják gyermekünket.
A játszóteret laikus szemmel a következőképpen tudjuk leellenőrizni:

  • A játszótéri eszközöknek mindig stabilan kell állniuk, gyenge rögzítés esetén komoly balesetet okozhatnak.
  • Nagyon kell figyelnünk a kiálló, fedetlen csavarokra, és a törött, szálkás felületekre, hiszen felszíni sérülést okozhatnak.
  • Szabad szemmel is könnyen észrevehetjük a nyitott csővégeket és hegesztés közötti réseket.
  • Mindezek mellett érdemes felmérnünk a játszótér környezetét, és eltávolítani az előforduló szemetet, illetve üvegdarabokat.

Ha minden tekintetben biztonságos és hosszú életű játszóteret szeretne felállítani, a legjobb helyen jár! Különböző játszótéri eszközeink teljes mértékben megfelelnek a követelményeknek, közterületeken, óvodákban és számos helyszínen bizonyítottak már! Keressen bennünket bizalommal
még ma!