Hová érdemes játszóteret építeni?

Cégünk fő tevékenysége a játszóterek tervezése és teljes kivitelezése akár közterületekre, akár óvodák, iskolák részére. Nagy tapasztalattal rendelkezünk abban, hogy hova milyen játszótéri játékokkal érdemes készülni, de közterület esetében arra is érdemes egy kis figyelmet fordítani, hogy konkrétan melyek azok a helyszínek, ahova érdemes játszóteret építeni, ahol lesz neki keletje.

Először is, ahol sok lakóház van, ott játszótérnek is kell lennie. Ha sok a környéken lakó, akkor inkább több, viszonylag kisebb játszótérben érdemes gondolkozni, amelyeket szétszórva helyezhetünk el. Fontos, hogy jól megközelíthetőek legyenek. Itt gondolnunk kell egyrészt az elérhető távolságra, másrészt az odavezető útra is: legyen használható babakocsival, biciklivel, kismotorral, és ne kelljen forgalmas út mellett menni, pláne ne legyen szükség annak keresztezésére. A tervezés során érdemes azt figyelembe venni, hogy a játszótér gyerekzsivajjal jár, ezért nem szerencsés, ha közvetlenül egy ház tövébe telepítjük.

A közterületi játszótereknél fontos, hogy a környezet parkos legyen. A zöld növények biztosítják a friss levegőt, ami a gyerekek egészsége szempontjából elengedhetetlen, és kellemes árnyékot adnak, így a levegő hőségben is elviselhető. Már a tervezés során is gondolni kell a szükséges köztéri kiegészítőkre: pad a szülőknek, szemetes, ivókút.

A lakosság által használható játszótereknél törekedni kell a változatosságra, hiszen itt nincs előre megszabott korosztály, míg egy óvodánál tudjuk, hogy minimum 3, maximum 6 évesek fogják használni. A játszótéri játékok között legyenek a kisebbeknek, és a nagyobbaknak is használhatóak! Többféle hinta, kisebb és nagyobb csúszda, egyszerűbb és bonyolultabb mászóka.
Közterületi játszóterekkel kapcsolatban keresgél? Forduljon hozzánk bizalommal, mi teljes körű szolgáltatással várjuk! Nem csak megtervezzük a játszóteret, de vállaljuk a teljes kivitelezést is, és igyekszünk a lehető legváltozatosabban összeállítani a játszótéri játékokat! Vegye fel velünk a kapcsolatot!