A játszótéri eszközök ellenőrzéséről és karbantartásáról

A játszótéri eszközök ellenőrzését és karbantartását érdemes szakértőkre bízni, legyen szó akár a napi, a három havonkénti vagy az éves ellenőrzésről. 

A játszótér kivitelezés során a legfontosabb a biztonság, de a későbbiek során is gondoskodni kell a játszótéri eszközök ellenőrzéséről, karbantartásáról és javításáról, naponta, háromhavonta, illetve évente.
A napi ellenőrzés során szemrevételezéssel a vandalizmusból, időjárásból és a gyermekek játékszokásaiból eredő hibákat kell megkeresni, különös figyelemmel az eltört, kiszálkásodott fa alkatrészekre, a deformálódott fém alkatrészekre, csúszdán keletkezett repedésekre, nagyobb kopásra, kötelek és kapcsolataik állapotára, kiálló csavarokra, szennyeződésekre, az ütéscsillapító felületre került idegen tárgyakra, tömörödöttségre, a játszótéri eszközök terébe benyúló faágakra. Fontos, hogy súlyosabb hiba esetén az elhárításig az eszközt használat elől el kell zárni! A játszótéri eszközök napi karbantartása során a tisztításokat és a kisebb hibák kijavítását kell elvégezni, különösen tekintettel a benyúló faágak és az ütéscsillapító talajra került idegen tárgyak eltávolítására. Szükség esetén fel kell lazítani a talajt (homok kavics vagy ütéscsillapító fakéreg). Gondoskodni kell a törések, kiálló csavarok javításáról, cseréjéről. 

A játszótéri eszközök negyedéves ellenőrzése során a fentieken felül meg kell vizsgálni a kötőelemek feszességét, a létrafokok stabilitását, kopó felületek felületkezelését, rovar és gomba kártevőktől való mentességet, különösen a talaj közeli helyeken. Szükség szerint meg kell húzni a csavarkötéseket, a kikopott felületeket csiszolni, környezetbarát és időjárásálló lazúr festékkel való festéssel kezelni. Szilikon zsírral történő kenést kell alkalmazni.

Az éves ellenőrzés során a fenti feladatokon túlmenően hiba gyanúja esetén akár megbontással is ellenőrizni kell a főbb tartószerkezeteket és az alaptestet, amikben a keletkezett hibákat az alkatrészek cseréjével kell megjavítani. Minden harmadik évben szétszereléssel történő teljes és alapos vizsgálatra van szükség, valamint környezetbarát és időjárásálló lazúr festékkel történő átfestést kell elvégezni.
Cégünk teljes körű szolgáltatást végez a játszótér kivitelezéssel és az eszközök karbantartásával kapcsolatban. Keressen minket bizalommal a szolgáltatásért!